Published at: https://shiptogaza.se/sv/nyhet/ship-gaza-aktion-akutinsamling-till-al-awda-sjukhus-i-gaza
Date: 2021-05-17 - Printed at: 2022-01-21 00:05
Copyrights: Ship to Gaza (Sweden), 2022

Ship to Gaza aktion: Akutinsamling till Al-Awda sjukhus i Gaza!

Nyhet Skapad 17/5 2021 kl 19:32
 
Akutinsamling till Al-Awda sjukhus i Gaza [1]

I dag behöver Al-Awda sjukhus mer än någonsin vårt stöd! Akutinsamling till Al-Awda sjukhus som administreras av Union of Health Work Committees (UHWC) och tillhandahåller medicinsk vård till tusentals palestinier.

De israeliska attackerna mot Gazaremsan fortsätter i sjätte dagen i rad. Gazaborna lever redan under väldigt svåra humanitära förhållanden till följd av israeliska bockaden. Ett stort antal civila har dödats och stora skador på infrastrukturen i Gaza medför ännu en svårare humanitär katastrof. Internationella kommittén för Röda korset varnar för en kollaps av hälsosektorn i Gaza till följd av de israeliska flygattackerna. 

Al-Awda Hospital utgör ett akutsjukhus i norra regionen av Gazaremsan. I samordning med hälsoministeriet och det palestinska röda halvmånesällskapet kommer Al Awda-sjukhuset att ta emot en stor del av de skadade. UHWC vädjar till allmänheten om ekonomiskt stöd för att Al-Awda sjukhuset ska kunna utöka sin beredskap och fortsätta ge akutvård till skadade civila.

Insamlingen går oavkortad till Al-Awda sjukhuset.

SWISHA valfri summa till 123 658 1680 – Märk ditt bidrag ”Al-Awda” Gaza.
Alt. PlusGirot 46359-6

Varje krona gör skillnad!