Published at: https://shiptogaza.se/sv/aktivister/kalendarium
Date: 2012-10-16 - Printed at: 2022-01-21 00:02
Copyrights: Ship to Gaza (Sweden), 2022

Kalendarium 2020 - Ship to Gaza seglar igen!

31 maj 2020 Webinar: Zooma in Palestina. Tio år efter attacken på Ship to Gaza  [1]

Den 31 maj är det 10 år sedan den israeliska flottan anföll en civil fartygskonvoj långt ute på internationellt vatten i Östra Medelhavet. Nio obeväpnade människorättsaktivister mördades. Många av dem skjutna på nära håll, i ryggen, med kamera i hand. 29 barn blev faderlösa den dagen. I konvojen deltog svenska Ship to Gaza med ett lastfartyg fyllt av mediciner, byggmaterial, skolböcker, generatorer avsedda för det palestinska civilsamhället.

Ombord på Mavi Marmara, det passagerarfartyg som angreps först och hårdast fanns Ship to Gazas dåvarande ordförande Mattias Gardell. I detta webbinarium berättar Gardell vad som hände och svarar på frågor. I den påföljande panelen får vi en uppdatering av nuläget. Hur ser situationen ut i dagens Palestina? Vad händer på Västbanken och i Gaza? Vad innebär hotet om annektering av palestinskt land? Varför går Israel och USA till strid mot Förenta nationerna, UNESCO och Internationella brottsmålsdomstolen?

Deltagare:
Anna Wester, ordförande i Palestinagrupperna
Jeannette Escanilla, ordförande i Ship to Gaza
Mattias Gardell, tidigare ordförande i Ship to Gaza
Victoria Strand, läkare och Ship to Gazas styrgrupp 2010 och 2020.

Dag: söndag 31 maj 2020.
Tid: 14.00-15.30. Föranmälan krävs. Du registerar dig här: https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_IN50N7j1SqWRqaLbDvv6xw [2]

............................................................................................................

31 maj 2020 Väkommen till Ship to Gazas Årsmöte 2020 [3]

På grund av den rådande situation med Covid 19, kommer Ship to Gazas årsmöte att äga rum via Zoom.
Alla medlemmar är välkomna! Föranmälan kommer att krävas - En länk med instruktioner och föranmälan kommer att skickas till samtliga medlemmar via medlemsbrevet.

............................................................................................................
 

1- 22 maj 2020 Insamling - För barnen i Gaza seglar vi igen! Solidaritet!
Stöd oss Donera till Ship to Gazas/Freedom Flotilla Coalitions nästa försök att bryta den inhumana blockaden av Gaza.

SWISH 123 658 1680 - (skriv donation i meddelandefältet)
PlusGirot 46359-6 (skriv donation i meddelandefältet)
[4]

............................................................................................................

2020 Freedom Flotilla kommer att segla för att bryta blockaden av Gaza senare än planerat! [5]

Den rådande pandemin har medfört begränsningar för resor och offentliga sammankomster. Därför har Freedom Flotilla Coalition (FFC) beslutat att senarelägga vår planerade avresa mot Gaza. (Ship to Gaza är en av organisationerna i FFC). Vi hade ursprungligen planerat att besöka flera sydeuropeiska hamnar i april och maj i år för att därefter bege oss mot Gaza i slutet av maj. Tanken var att vi skulle anlända på tioårsdagen av den israeliska attacken mot Mavi Marmara som dödade tio fredsaktivister och mot andra fartyg inom Freedom Flotilla 2010. Vi kommer naturligtvis att stödja vår samarbetsorganisation IHH (turkisk hjälporganisation), när de hedrar de dödade och vi kommer att fortsätta att arbeta för att rättvisa skipas vid den Internationella brottmålsdomstolen i Haag. Läs mer här [5]

............................................................................................................

2018: Ship to Gaza Sverige och Freedom Flotilla Coalition kommer därför nu i sommar 2018 återigen att försöka bryta blockaden mot Gaza!

Den 15 maj, 70 år efte Al Nakba katastrofen, seglar vi med två segelbåtar från Göteborg och en segelbåt från Uppsala/Stockholm. FFC:s fiskebåt från Norge ansluter också. De mindre båtarna går genom Europas kanaler och de större rundar iberiska halvön. Vid varje anhalt under denna resa anordnas opinionsmöten till stöd för blockadens brtande och politiker kommer att uppvaktas. Vårt mål är Gaza!

Det palestinska folket i Gaza behöver oss, var med oss, vi behöver din hjälp! Kom och visa ditt stöd när båtarna lämnar följande städer:

14 maj - Uppsala vid Stadsträdgården/Islansbron, mellan kl 16.30 - 19.30, mottagning med tal och musik, Ship to Gaza Uppsala.

15 maj - Stockholm, Stadshuskajen kl 17.00, mottagning med musik.

                                                     Kl 18-20 Palestinamöte på Sergelstorg

16 maj - Nynäshamn vid Rökeriet kl 18.00, mottagning på kajen.     17 maj - Visby, inre hamnen vid Björkanderska kl 18.00, mottagning på kajen.     Välkommen att visa ditt stöd, för avseglingen och mot blockaden! Ship to Gaza Sverige