Utsmugglade bilder från Estelle strax före kapningen

Pressmeddelande Skapad 21/10 2012 kl 13:46
 

Den israeliska krigsmakten har i vanlig ordning försökt att mörka sitt överfall på Ship to Gaza och Estelle.

Först uppgav man att ingen bordning ägt rum. Sedan, när man överbevisats om motsatsen, påstod man att den gick ”fredligt” till – som om det hör till ett fredligt uppträdande att överfalla och kapa segelfartyg med fredliga obeväpnade rättviseaktivister ute på internationellt vapen.

I skydd av mörkret smög man igår kväll in i Ashdods hamn och därifrån smugglades de tillfångatagna passagerarna in i olika fängelser och förhörslokaler.

Väl i hamn hade man fräckheten att påstå att Estelle inte alls har den humanitära last som uppgivits – dock utan att anföra ett enda bevis på sina påståenden. Orsaken till detta är enkel: lasten är exakt den som vi har visat upp våra hamnmyndigheter, allmänhet och media i det 20-tal hamnar Estelle hr besökt på sin nästan 5000 sjömil långa resa.

En sak har vi dock underlåtit att berätta: under den sista etappen fördes ett antal duvor ombord. Liksom olivträden som vi fick i gåva av befolkningen i norditalienska La Spezia var duvornas uppgift, när de släpptes i samband med kapningen, att berätta för världen att fred och rättvisa är möjlig.

Klicka på bilderna för att öppna dem