Womens Boat to Gaza lanseras i Messina på internationella kvinnodagen

Pressmeddelande Skapad 7/3 2016 kl 23:50
 

Messina, Italien,

Den internationella samarbetet Freedom Flotilla Coalition (FFC) där svenska Ship to Gaza ingår, har på internationella kvinnodagen den 8 mars, officiellt lanserat planerna för Womens Boat to Gaza

Womens Boat to Gaza kommer avsegla i mitten av september 2016 och stanna till i flera hamnar i medelhavet innan vi når Gaza i början av oktober.

Womens boat to Gaza som är frihetsflottans fjärde aktion (FF4) kommer seglas av en helt kvinnlig besättning och delegaterna ombord kommer att utgöras av välkända kvinnor från olika delar av världen Ett syfte med aktionen är att belysa den centrala roll som palestinska kvinnor spelar i det palestinska motståndet mot ockupation, blockadpolitik och diskriminering.

På internationella kvinnodagen deltar vi vid arrangemang i Sverige och på många andra håll i världen. På 8:e mars-demonstrationen i Göteborg talar Ann Ighe från Ship to Gaza och i Malmö samlar aktivister in pengar till årets aktion. I Messina i Italien deltar representanter för Ship to Gaza Sverige i FFCs officiella lansering av Womens boat to Gaza .  

Womens Boat to Gaza stöds av kvinnoorganisationer från många olika håll i världen; bland annat: The Women's Affairs Center (Gaza), The Coalition of Women for Peace (Israel), Forum de Politica Feminista (Spanien), Women's Front (Norge), Coordinadora de Solidaridad Palestina (Mexico), CODEPINK Women for Peace (USA) and Quebec's Women's Federation (Kanada).

Se www.womensboattogaza.org samt shiptogaza.se för fler detaljer och för att följa hur arbetet med Womens Boat to Gaza utvecklas.  

För mer information: 
Ellen Huttu Hansson: 0722883213 mediawbg@gmail.com