Besättningen ombord

Bertil Gustafsson

Bertil Gustafsson

Pensionerad Universitetslektor i Produktionssystem vid Chalmers tekniska högskola i Göteborg, 65 år

Förutom mitt fulla politiska stöd åt Ship to Gaza motiveras min närvaro ombord på Marianne av Göteborg främst med de gamla praktiska yrkeskunskaper jag erhöll i min ungdom på varven i Göteborg. Det är många tekniska system som sätts på prov under första etappen Göteborg – Helsingborg. I händelse av behov av reparation blir det min uppgift att bistå med min kompetens.

Dror Feiler

Dror Feiler. Foto: Gabriel Liljevall - Vänsterpartiet. Licensierad under CC BY 3.0 via Wikimedia Commons

Talesperson för Ship to Gaza

Henry Ascher

Henry Ascher

Professor i folkhälsovetenskap, barnläkare

I villkoren för eldupphöravtalet efter Israels krig mot Gaza sommaren 2014 ingick att Israel skulle lätta betydligt på blockaden av Gaza. Men ingenting har hänt. Barn i Gaza frös ihjäl i vintras och man lider brist på allt. Nethanyahus nya justitieminister har sagt att varje levande människa i Gaza är ett legitimt mål för Israels militärer. Situationen är värre än någonsin. Men det är lätt att glömma idag när många skrämmande konflikter pågår. Historien har lärt mig att vi aldrig får titta bort eller blunda för förtryck och brott mot folkrätten. Ship to Gaza är en påminnelse om Israels olagliga kollektiva bestraffningar. Vi glömmer inte våra medmänniskor i Gaza och vi kommer att fortsätta tills blockaden är bruten.

Kerstin Eklund

Kerstin Eklund

Ship to Gaza-aktivist, Göteborg, 21 år

Att få besöka ett fritt Gaza har varit en drömjag haft sedan 7:e klass, då jag hade en diskussion med min lärare angående Berlinmuren och han då berättade för mig om ockupationen av Palestina och murarna som fortfarande byggs. Sen dess har jag varit fast, att få en chans att vara en liten del av Mariannes resa är ett enormt privilegium som jag hanterar med ödmjukhet/vördnad.

Jag är ingen speciell, bara en medmänniska med en dröm om fred, rättvisa, förståelse och acceptans för varandra.

Lennart Berggren

Filmare

Maria Svensson

Maria Svensson

Tillförordnad ordförande, Feministiskt Initiativ

Jag hoppas att mitt deltagande på den här etappen kan hjälpa till att ge Ship to Gaza den uppmärksamhet de förtjänar för deras otroliga insatser för att häva blockaden mot Gaza och den ohållbara situation människorna där lever under idag

Mikael M Karlsson

Mikael M Karlsson

Ship to Gaza-aktivist i Borås samt ordförande i Ship to Gaza Sverige, 26 år

Varför resa?: För att jag en dag vill kunna säga till mina barnbarn att jag inte passivt såg på när människors förnekades sina grundläggande rättigheter.

Virginia Cavallini

Virginia Cavallini

Ship to Gaza-aktivist, Göteborg

Jag skulle gärna följa med till Gaza, det är min dröm faktiskt. Det är så att jag är och har jobbat hela min arbetsliv som bygg-, VVS- och ventilation-ingenjör. Nyligen pensionerad. Har en mycket bredd erfarenhet både teoretisk och praktisk men har aldrig använd mina kunskaper till någonting som verkligen behövs! Därför ser jag nu en möjlighet att hjälpa till, på ett plats där behoven är enorma.