Pressmeddelande: Escanilla omvald till ordförande för Ship to Gaza - Med vår nyinköpta båt seglar vi igen för att häva blockaden av Gaza.

Nyhet Skapad 2/6 2020 kl 14:54
 
Foto: Escanilla på båten "Estelle" på väg från Gotland-Stockholm-Gaza, 2012.

Pressmeddelande
Vid årsmötet den 31 maj omvaldes Jeannette Escanilla som ordförande för Ship to Gaza Sverige. Vid mötet beslutades också att Ship to Gaza, tillsammans med våra samarbetsorganisationer i Freedom Flotilla Coalition, kommer att göra ett nytt försök att segla till Gaza för att bryta den illegala och inhumana blockaden av Gazaremsan så snart det är möjligt, beroende på den rådande situationen med Covid-19. Vi hade ursprungligen planerat att besöka flera sydeuropeiska hamnar i april och maj i år för att därefter bege oss mot Gaza i slutet av maj. Tanken var att vi skulle anlända på tioårsdagen av den israeliska attacken mot Mavi Marmara som dödade tio fredsaktivister och mot andra fartyg inom Freedom Flotilla 2010. 

-       Vi kommer att segla för barnen i Gaza. Blockaden och världens tysnad har låtit barn och unga växa upp i ett samhälle präglat av rädsla, osäkerhet, hopplöshet och brist på utbildning, arbete, hälsovård, mat, livsnödvändigheter och rörelsefrihet. Därför måste vi fortsätta att agera för att häva blockaden snarast. Säger           Jeannette Escanilla.

Genom insamlade pengar har vi redan kunnat köpa en båt för nästa resa. Båten rustas upp och förberedelserna är i full gång.

-       Självklart är jag hedrad av att åter igen tillsammans med andra få vara med och leda arbetet mot en ny aktion och för att Gazaremsans hårt prövade civilbefolkning snart ska kunna leva ett värdigt liv och bygga en framtid i samspel med omvärlden. Vi vet att Gazaborna väntar på oss, och att vi redan ha en båt är för             oss är en styrka som gör det möjligt att så snart det är möjligt bege oss mot Gaza och häva blockaden. Avslutar Escanilla.

Bli medlem

Det kostar bara 100 kronor, eller 50 kronor för pensionärer, studenter och arbetslösa. Du kan betala direkt med kort eller via internetbank.

Bli medlem

Donationer

Donera direkt med kort eller via PayPal. Vi behöver alltid din hjälp för att fortsätta arbetet för ett Gaza utan blockad.

Donera pengar