Ship to Gaza aktion: Akutinsamling till Al-Awda sjukhus i Gaza!

Nyhet Skapad 17/5 2021 kl 19:32
 
Akutinsamling till Al-Awda sjukhus i Gaza

I dag behöver Al-Awda sjukhus mer än någonsin vårt stöd! Akutinsamling till Al-Awda sjukhus som administreras av Union of Health Work Committees (UHWC) och tillhandahåller medicinsk vård till tusentals palestinier.

De israeliska attackerna mot Gazaremsan fortsätter i sjätte dagen i rad. Gazaborna lever redan under väldigt svåra humanitära förhållanden till följd av israeliska bockaden. Ett stort antal civila har dödats och stora skador på infrastrukturen i Gaza medför ännu en svårare humanitär katastrof. Internationella kommittén för Röda korset varnar för en kollaps av hälsosektorn i Gaza till följd av de israeliska flygattackerna. 

Al-Awda Hospital utgör ett akutsjukhus i norra regionen av Gazaremsan. I samordning med hälsoministeriet och det palestinska röda halvmånesällskapet kommer Al Awda-sjukhuset att ta emot en stor del av de skadade. UHWC vädjar till allmänheten om ekonomiskt stöd för att Al-Awda sjukhuset ska kunna utöka sin beredskap och fortsätta ge akutvård till skadade civila.

Insamlingen går oavkortad till Al-Awda sjukhuset.

SWISHA valfri summa till 123 658 1680 – Märk ditt bidrag ”Al-Awda” Gaza.
Alt. PlusGirot 46359-6

Varje krona gör skillnad!

Bli medlem

Det kostar bara 100 kronor, eller 50 kronor för pensionärer, studenter och arbetslösa. Du kan betala direkt med kort eller via internetbank.

Bli medlem

Donationer

Donera direkt med kort eller via PayPal. Vi behöver alltid din hjälp för att fortsätta arbetet för ett Gaza utan blockad.

Donera pengar