Uttalande - Gaza under attack!

Nyhet Skapad 17/5 2021 kl 00:38
 
Gazaremsan - Gazaborna flyr under israelisk attack, Foto:Amigos de Palestina
Ship to Gaza Sverige fördömer de brott mot folkrätten och mänskliga rättigheter som #Israel är skyldig till genom bombningarna av civila bostadsområden i Gaza, och som redan dödat minst 181 palestinier, inklusive 52 barn, 31 kvinnor och 1225 skadade av de israeliska flygattackerna liksom de våldsamma attackerna mot Jerusalem. Cirka 1000 palestinier har skadats av israeliska säkerhetsstyrkor under de senaste dagarna bara i #Jerusalem, bland dessa ett dussintals skadade och misshandlade palestinska barn. Situationen eskalerar och riskerar att förvärra en redan allvarlig humanitär situation, särskilt i Gaza, där den kämpande hälsosektorn belastas ytterligare av COVID-19-pandemin. En omedelbar oro är avstängningen av Gazas enda kraftverk i slutet av denna vecka på grund av bränslebrist, med negativa konsekvenser för tillhandahållandet av vitala tjänster.  

Bli medlem

Det kostar bara 100 kronor, eller 50 kronor för pensionärer, studenter och arbetslösa. Du kan betala direkt med kort eller via internetbank.

Bli medlem

Donationer

Donera direkt med kort eller via PayPal. Vi behöver alltid din hjälp för att fortsätta arbetet för ett Gaza utan blockad.

Donera pengar